openggsn fails on debian 8

Kasper Nielsen kasp.niel at gmail.com
Wed Jun 3 17:34:47 UTC 2015


sorry. I ran ./configure now.
It fails with:

./configure: line 15892: syntax error near unexpected token `LIBOSMOCORE,'
./configure: line 15892: `PKG_CHECK_MODULES(LIBOSMOCORE, libosmocore >=
0.6.4)'

Do i need to install other things before the ggsn?

On Wed, Jun 3, 2015 at 7:33 PM, Kasper Nielsen <kasp.niel at gmail.com> wrote:

> after apt-get install libtool the errors was removed. but I cannot run
> make.
> it says "No targets specified and no makefile found" stop.
>
> On Wed, Jun 3, 2015 at 6:24 PM, Kasper Nielsen <kasp.niel at gmail.com>
> wrote:
>
>> alcohol was a typo from my operating system.
>>
>> when running autoreconf -i I get this:
>>
>> autoreconf -i
>> aclocal: warning: autoconf input should be named 'configure.ac', not '
>> configure.in'
>> aclocal: warning: couldn't open directory 'm4': No such file or directory
>> automake: warning: autoconf input should be named 'configure.ac', not '
>> configure.in'
>> configure.in:13: installing './compile'
>> configure.in:7: installing './config.guess'
>> configure.in:7: installing './config.sub'
>> configure.in:14: installing './install-sh'
>> configure.in:105: installing './missing'
>> Makefile.am: installing './INSTALL'
>> automake: warning: autoconf input should be named 'configure.ac', not '
>> configure.in'
>> ggsn/Makefile.am: installing './depcomp'
>> gtp/Makefile.am:1: error: Libtool library used but 'LIBTOOL' is undefined
>> gtp/Makefile.am:1:   The usual way to define 'LIBTOOL' is to add 'LT_INIT'
>> gtp/Makefile.am:1:   to 'configure.in' and run 'aclocal' and 'autoconf'
>> again.
>> gtp/Makefile.am:1:   If 'LT_INIT' is in 'configure.in', make sure
>> gtp/Makefile.am:1:   its definition is in aclocal's search path.
>> lib/Makefile.am:1: error: library used but 'RANLIB' is undefined
>> lib/Makefile.am:1:   The usual way to define 'RANLIB' is to add
>> 'AC_PROG_RANLIB'
>> lib/Makefile.am:1:   to 'configure.in' and run 'autoconf' again.
>> autoreconf: automake failed with exit status: 1
>>
>>
>> On Wed, Jun 3, 2015 at 4:51 PM, Alexander Huemer <alexander.huemer at xx.vu>
>> wrote:
>>
>>> Hi.
>>>
>>> On Wed, Jun 03, 2015 at 04:22:32PM +0200, Kasper Nielsen wrote:
>>> > when trying to install on clean debian 8 I get errors.
>>> >
>>> > This is my bash:
>>> > ./configure
>>> > bash: ./configure: No such file or directory
>>> >
>>> > running alcohol && automake && autoheader && autoconf also gives lots
>>> of
>>> > errors.
>>>
>>> What's alcohol?
>>>
>>> autoreconf -i produces a configure script just fine on my jessie/amd64
>>> installation. There is only a minor warning regarding configure.{in,ac}.
>>> configure does not complain either.
>>> make produces some -Wformat warnings, nothing scary.
>>> openggsn does not seem to be broken at all.
>>>
>>> Kind regards,
>>> -Alex
>>>
>>
>>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.osmocom.org/pipermail/osmocom-net-gprs/attachments/20150603/4be340ee/attachment.html>


More information about the osmocom-net-gprs mailing list