Please can anyone advise me - FMTOOL Error and no further processing

Sébastien Lorquet squalyl at gmail.com
Sun Jul 3 18:26:36 UTC 2011


Hi,

Didn't you post a similar message a few days ago?

Sebastien

On Sun, Jul 3, 2011 at 7:45 PM, Raz Sharif <issertiv at gmail.com> wrote:

> Dear all, I vae the C115 with a T1 USB to Serial cable with the Prolific
> chipset.
>
> When i run osmocon i get :- an its just sits there with no further
> processing.
>
> ./osmocon -p /dev/ttyUSB0 -m c123xor
> ../../target/firmware/board/compal_e88/loader.compalram.bin
> read_file(../../target/firmware/board/compal_e88/loader.compalram.bin):
> file_size=17120, hdr_len=4, dnload_len=17127
> read_file(../../target/firmware/board/compal_e88/loader.compalram.bin):
> file_size=17120, hdr_len=4, dnload_len=17127
> got 1 bytes from modem, data looks like: 00  .
> got 2 bytes from modem, data looks like: 2f 00  /.
> got 1 bytes from modem, data looks like: 1b  .
> got 3 bytes from modem, data looks like: f6 02 00  ...
> got 1 bytes from modem, data looks like: 41  A
> got 1 bytes from modem, data looks like: 01  .
> got 1 bytes from modem, data looks like: 40  @
> Received PROMPT1 from phone, responding with CMD
> got 1 bytes from modem, data looks like: 66  f
> got 1 bytes from modem, data looks like: 74  t
> got 1 bytes from modem, data looks like: 6d  m
> got 1 bytes from modem, data looks like: 74  t
> got 1 bytes from modem, data looks like: 6f  o
> got 1 bytes from modem, data looks like: 6f  o
> got 1 bytes from modem, data looks like: 6c  l
> Received FTMTOOL from phone, ramloader has aborted
> got 1 bytes from modem, data looks like: 65  e
> got 1 bytes from modem, data looks like: 72  r
> got 1 bytes from modem, data looks like: 72  r
> got 1 bytes from modem, data looks like: 6f  o
> got 1 bytes from modem, data looks like: 72  r
> got 1 bytes from modem, data looks like: 00  .
> got 1 bytes from modem, data looks like: 00  .
>
> I think the cable is ok as when i run my fingers on the tip i get random
> Zeros so it appears to be talking to the cable.
>
> Also when i tried to run Mobile i get the :- even though i created the
> Mobile.cfg file in /etc/osmoco
>
> Failed to parse the config file: '/home/raz/.osmocom/bb/mobile.cfg'
> Please check or create config file using: 'touch
> /home/raz/.osmocom/bb/mobile.cfg'
>
> I have spent some hours researching the lists and trying various things to
> no avail but I want to continue until I resolve this issues and use this
> great stack to learn about the GSM network.
>
> Please advise.
>
> Great full for any help or pointers but this maybe a timing issue that is
> difficult to debug.
>
> Thanks
> Raz
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.osmocom.org/pipermail/baseband-devel/attachments/20110703/09577ca0/attachment.html>


More information about the baseband-devel mailing list