Please can anyone advise me - FMTOOL Error and no further processing

Raz Sharif issertiv at gmail.com
Sun Jul 3 17:45:37 UTC 2011


Dear all, I vae the C115 with a T1 USB to Serial cable with the Prolific
chipset.

When i run osmocon i get :- an its just sits there with no further
processing.

./osmocon -p /dev/ttyUSB0 -m c123xor
../../target/firmware/board/compal_e88/loader.compalram.bin
read_file(../../target/firmware/board/compal_e88/loader.compalram.bin):
file_size=17120, hdr_len=4, dnload_len=17127
read_file(../../target/firmware/board/compal_e88/loader.compalram.bin):
file_size=17120, hdr_len=4, dnload_len=17127
got 1 bytes from modem, data looks like: 00  .
got 2 bytes from modem, data looks like: 2f 00  /.
got 1 bytes from modem, data looks like: 1b  .
got 3 bytes from modem, data looks like: f6 02 00  ...
got 1 bytes from modem, data looks like: 41  A
got 1 bytes from modem, data looks like: 01  .
got 1 bytes from modem, data looks like: 40  @
Received PROMPT1 from phone, responding with CMD
got 1 bytes from modem, data looks like: 66  f
got 1 bytes from modem, data looks like: 74  t
got 1 bytes from modem, data looks like: 6d  m
got 1 bytes from modem, data looks like: 74  t
got 1 bytes from modem, data looks like: 6f  o
got 1 bytes from modem, data looks like: 6f  o
got 1 bytes from modem, data looks like: 6c  l
Received FTMTOOL from phone, ramloader has aborted
got 1 bytes from modem, data looks like: 65  e
got 1 bytes from modem, data looks like: 72  r
got 1 bytes from modem, data looks like: 72  r
got 1 bytes from modem, data looks like: 6f  o
got 1 bytes from modem, data looks like: 72  r
got 1 bytes from modem, data looks like: 00  .
got 1 bytes from modem, data looks like: 00  .

I think the cable is ok as when i run my fingers on the tip i get random
Zeros so it appears to be talking to the cable.

Also when i tried to run Mobile i get the :- even though i created the
Mobile.cfg file in /etc/osmoco

Failed to parse the config file: '/home/raz/.osmocom/bb/mobile.cfg'
Please check or create config file using: 'touch
/home/raz/.osmocom/bb/mobile.cfg'

I have spent some hours researching the lists and trying various things to
no avail but I want to continue until I resolve this issues and use this
great stack to learn about the GSM network.

Please advise.

Great full for any help or pointers but this maybe a timing issue that is
difficult to debug.

Thanks
Raz
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.osmocom.org/pipermail/baseband-devel/attachments/20110703/43874cec/attachment.html>


More information about the baseband-devel mailing list