Couldn't get connectivity to Motorolla c118 on writing osmocombb

baymax Robo baymax254 at gmail.com
Thu Jun 1 07:27:45 UTC 2017


Oh okay. The headphone jack is working fine, i have tested it. And
helloworld isn't working. Can you tell some other method to test phones
connectivity with my system.

On Thu, Jun 1, 2017 at 12:16 PM, Anton Gorbachev <antgorka at gmail.com> wrote:

> Hi,
>
> Check the picture
> https://osmocom.org/attachments/download/2091/
> motorola_c123_hello_world.jpg
>
> I mean the outer plastic case of the phone may not allow your jack to be
> inserted at the whole length to thoe whole even if it looks like OK.
> It depends on your jack case shape.
>
> KR,
> Anton
>
> 2017-06-01 9:57 GMT+03:00 baymax Robo <baymax254 at gmail.com>:
>
>> Hi,
>>
>> Thanks for replying back.
>>
>> I am not using virtualized environment. No success with minicom test.
>> What exactly do you mean by jack is being plugged on the whole length, i
>> didn't get it.
>>
>>
>> On Thu, Jun 1, 2017 at 11:16 AM, Anton Gorbachev <antgorka at gmail.com>
>> wrote:
>>
>>> Hi,
>>>
>>> Are you sure the jack is being plugged on the whole length?
>>> Did you get success with minicom test?
>>> I would recommend you to disassemble phone and check whether the jack
>>> plugged an the whole length.
>>> Do you use virtualized OS or normal? If virtualized, try to play with
>>> the settings.
>>>
>>> KR,
>>> Anton
>>>
>>> 2017-06-01 7:30 GMT+03:00 baymax Robo <baymax254 at gmail.com>:
>>>
>>>> Hi,
>>>>
>>>> I am trying to write osmocombb to Motorolla c118 phone by following the
>>>> given [1] guide.I have successfully compiled firmware binaries but having
>>>> issues while writing them to phone.
>>>>
>>>> I connected motorolla c118 via USB Serial To RS232 TTL to 2.5mm audio
>>>> jack, using the given guide [2]
>>>>
>>>> When I run this command
>>>>
>>>> $ dmesg | grep tty
>>>>
>>>> I get the following output
>>>>
>>>> [    0.000000] console [tty0] enabled
>>>> [   14.946936] usb 3-6: pl2303 converter now attached to ttyUSB0
>>>> [  973.747957] pl2303 ttyUSB0: pl2303 converter now disconnected from
>>>> ttyUSB0
>>>> [ 1484.595816] usb 3-6: pl2303 converter now attached to ttyUSB0
>>>> [ 1845.344494] pl2303 ttyUSB0: pl2303 converter now disconnected from
>>>> ttyUSB0
>>>> [ 2643.566407] usb 3-6: pl2303 converter now attached to ttyUSB1
>>>>
>>>> And on running this
>>>>
>>>> $ sudo cu -l /dev/ttyUSB1 -s 115200
>>>>
>>>> I get a connected message but no further progress is done. When i press
>>>> Power button briefly, no activity is shown. I have tried with two phones
>>>> but no success on any. I have checked the connectivity between headphone
>>>> jack and USB serial chip via voltmeter, it is fine as well. Also tried by
>>>> doing Master reset on phone but no use. What can be issue and how can i fix
>>>> it. ?
>>>>
>>>> Kindly ignore any mistakes, i am new to this domain, couldn't find much
>>>> help on google as well :(
>>>>
>>>> [1]
>>>> https://osmocom.org/projects/baseband/wiki/Software_Getting_Started
>>>> https://osmocom.org/projects/baseband/wiki/Osmocon
>>>>
>>>> [2]
>>>> http://www.linuxx.eu/2014/09/osmocombb-hardware-and-software-setup.html
>>>>
>>>> [2]
>>>>
>>>>
>>>
>>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.osmocom.org/pipermail/baseband-devel/attachments/20170601/111dea70/attachment.html>


More information about the baseband-devel mailing list