Please can anyone advise me - FMTOOL Error and no further processing

Raz Sharif issertiv at gmail.com
Mon Jul 4 06:39:37 UTC 2011


Thanks for the reply. No I am not using VM of any sort. straight Ubuntu
workstation. latest release from their Website. ISO installed and OsmocommBB
compiled. Using the testing branch of OsmocomBB.

Hardware is Dell Optiplex dual core 1 TB HD and 6GB Ram. It is a pretty fast
PC to be honest and works with most of the stuff i Use.

Cable is a T191 USB to 2.5mm Cable prolific.2303 chipset.

lsusb shows the cable as Prolific.

Rubbing fingers on the tip of the cable shows some characters so it seem to
work but I may be wrong.

Phone is a C115 Motorola from Ebay it works fine with a SIM and is just
another phone to all intents and purposes.

So I was going to try the FTDI USB cable today with the USB-RS32 convertor
which is a pain but i kind of guessed by eliminating that it then is the
phone or the Software and given that many folks had Cables issues that was
the way to go.

Any Ideas from fellow Osmocommers out there ?? :)

Thanks folks,

Raz

On Mon, Jul 4, 2011 at 6:09 AM, Lokkju Brennr <lokkju at gmail.com> wrote:

> You're not running in a VM, are you?
> What hardware is this on?
>
> Loki
>
>
> On Sun, Jul 3, 2011 at 9:55 PM, eisencah eisenach <wbg_1000 at yahoo.com>wrote:
>
>> Try shutting off the graphical interface of the OS and run the tools from
>> the consoles.
>> Cheers,
>> Mihai.
>>
>>
>> --- On *Sun, 7/3/11, Raz Sharif <issertiv at gmail.com>* wrote:
>>
>>
>> From: Raz Sharif <issertiv at gmail.com>
>> Subject: Re: Please can anyone advise me - FMTOOL Error and no further
>> processing
>> To: "OSMoCom Baseband Devel" <baseband-devel at lists.osmocom.org>
>> Date: Sunday, July 3, 2011, 10:53 PM
>>
>>
>> Apologies for that!
>>
>> In my haste for a resolution of the issue i selected Reply and not Reply
>> All.
>>
>> I will continue to read up some more to eliminate the issues and currently
>> I have no idea what is the problem. Cable T191 or C115 or a Timing issue
>> with the Software that prevents me from getting past the first PROMPT! and
>> FMT Tool Error.
>>
>> Thanks all.
>>
>> Raz
>>
>>
>>
>>
>>
>> On Sun, Jul 3, 2011 at 8:45 PM, Sébastien Lorquet <squalyl at gmail.com<http://mc/compose?to=squalyl@gmail.com>
>> > wrote:
>>
>> Please do not use reply in gmail, but reply to all instead. Otherwise you
>> will only write to the message's author,
>>
>> Sebastien
>>
>>
>> ---------- Forwarded message ----------
>> From: *Raz Sharif* <issertiv at gmail.com<http://mc/compose?to=issertiv@gmail.com>
>> >
>> Date: Sun, Jul 3, 2011 at 9:34 PM
>> Subject: Re: Please can anyone advise me - FMTOOL Error and no further
>> processing
>> To: Sébastien Lorquet <squalyl at gmail.com<http://mc/compose?to=squalyl@gmail.com>
>> >
>>
>>
>> Sorry yes i did post this message before in an attempt to get some better
>> insight in to the issues.
>>
>> The loopback test i shorted the inside and outermost pins and echo of
>> characters appeared. I think cable is ok. Its a prolific usb to serial.
>>
>> I do not have a serial connector so cannot try the FTD cable option.
>>
>> All software looks ok but the Osmocon.just hangs and FMT tool error.
>> So i am a little stuck to be honest.
>> Sorry for sending this twice.
>>
>> Thanks
>> Raz
>> On 3 Jul 2011 19:29, "Sébastien Lorquet" <squalyl at gmail.com<http://mc/compose?to=squalyl@gmail.com>>
>> wrote:
>>
>>
>>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.osmocom.org/pipermail/baseband-devel/attachments/20110704/a2104c3c/attachment.html>


More information about the baseband-devel mailing list