doesn't get output from osmocon

n0p [Luis Bernal] lbernal at gmail.com
Fri Jan 28 22:25:30 UTC 2011


another way is to shortcut the tip and middle ring of the connector, open a
serial terminal and see if it echoes back what you type in

2011/1/28 <ml at mail.tsaitgaist.info>

> Hi,
>
> first test if the cable is working. a fast but dirty way is to rub the
> tip with your fingers. this generates noise that should show some random
> input in osmocon.
> also but sure to not charge the phone while using osmocon, this can
> inhibit the ram loader.
>
> good luck,
> kevin
>
> On 01/28/2011 08:09 PM, tobsen wrote:
> >
> > Hi,
> >
> > sorry if I shouldn`t write correclly, i`m not that good in english.
> >
> > i have a Motorola c118 and this usb/serial cable:
> > http://www.gsmbase.de/shop/show_product.php?products_id=620 here
> >
> > my problem:
> > compiling was successfully.
> >
> > than i run osmocon:
> > ./osmocon -p /dev/ttyUSB0 -m c123xor
> >
> /home/test/install/osmocom-bb/src/target/firmware/board/compal_e88/layer1.ramload.bin
> >
> > i pressed power on the phone.
> > nothing happend.
> > again.
> > nothing happend, no output, no upload/download to/from the phone...
> >
> > what is my fault? can you help me?
> >
> > i have tested it with:  -m 123 ; -m 118xor ; -m 118 (the same thing)
> > my system is ubuntu 10.10 (not in a virtual box or something else).
> >
> >
> > thanks a lot,
> > tobsen
> >
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.osmocom.org/pipermail/baseband-devel/attachments/20110128/fc28d58d/attachment.html>


More information about the baseband-devel mailing list