Error compiling libosmocore under Mac Osx

Cinaed Simson cinaed.simson at gmail.com
Tue Jul 12 17:58:29 UTC 2016


On 07/12/2016 09:35 AM, Juan Antonio Barea Lopez wrote:
> Hello all, in order to try grgsm software,
>

Are you trying to build gr-gsm for gnuradio?

> it asked for the libosmocore
> library and i proceed to configura and install it. Configure process
> went ok, but when trying to "make", it gets a error about unidentified
> symbols. I have been searching on the web and got several hints that it
> could be based on the 64bit version of gcc used. The error in question
> is this:
> 
> **********Output error begins here**********
> /Applications/Xcode.app/Contents/Developer/usr/bin/make  all-recursive
> Making all in include
> make[2]: Nothing to be done for `all'.
> Making all in src
> /Applications/Xcode.app/Contents/Developer/usr/bin/make  all-am
> make[3]: Nothing to be done for `all-am'.
> Making all in src/vty
> make[2]: Nothing to be done for `all'.
> Making all in src/codec
>   CCLD     libosmocodec.la <http://libosmocodec.la>
> Undefined symbols for architecture x86_64:
>   "_bitvec_get_bit_pos", referenced from:
>       _osmo_fr_check_sid in gsm610.o
>   "_bitvec_get_uint", referenced from:
>       _osmo_hr_check_sid in gsm620.o
> ld: symbol(s) not found for architecture x86_64
> clang: error: linker command failed with exit code 1 (use -v to see
> invocation)
> make[2]: *** [libosmocodec.la <http://libosmocodec.la>] Error 1
> make[1]: *** [all-recursive] Error 1
> make: *** [all] Error 2
> *********End of output error************
> I tried to also made a reconfigure -i but without success. Has anyone
> experienced this error or have an idea about what could be happening?.
> Thanks in advance!!!!
> 



More information about the OpenBSC mailing list