Failed to initialize flash! Why?

Tobias Funke torfun at web.de
Thu Sep 15 18:01:55 UTC 2011


Hi,

sorry if I shouldn`t write correclly, i'm not that good in english.

i have a Motorola c118 and now aFTDI cable.

my problem:
compiling was successfully.

than i run osmocon:
./osmocon -p /dev/ttyUSB0 -m c123xor
/home/test/install/osmocom-bb/src/target/firmware/board/compal_e88/layer1.ramload.bin

i pressed power button and get this output:

got 2 bytes from modem, data looks like: 04 81  ..
got 5 bytes from modem, data looks like: 1b f6 02 00 41  ....A
got 1 bytes from modem, data looks like: 01  .
got 1 bytes from modem, data looks like: 40  @
Received PROMPT1 from phone, responding with CMD
read_file(../../target/firmware/board/compal_e88/loader.compalram.bin):
file_size=17184, hdr_len=4, dnload_len=17191
got 1 bytes from modem, data looks like: 1b  .
got 1 bytes from modem, data looks like: f6  .
got 1 bytes from modem, data looks like: 02  .
got 1 bytes from modem, data looks like: 00  .
got 1 bytes from modem, data looks like: 41  A
got 1 bytes from modem, data looks like: 02  .
got 1 bytes from modem, data looks like: 43  C
Received PROMPT2 from phone, starting download
handle_write(): 4096 bytes (4096/17191)
handle_write(): 4096 bytes (8192/17191)
handle_write(): 4096 bytes (12288/17191)
handle_write(): 4096 bytes (16384/17191)
handle_write(): 807 bytes (17191/17191)
handle_write(): finished
got 1 bytes from modem, data looks like: 1b  .
got 1 bytes from modem, data looks like: f6  .
got 1 bytes from modem, data looks like: 02  .
got 1 bytes from modem, data looks like: 00  .
got 1 bytes from modem, data looks like: 41  A
got 1 bytes from modem, data looks like: 03  .
got 1 bytes from modem, data looks like: 42  B
Received DOWNLOAD ACK from phone, your code is running now!
Received DOWNLOAD ACK from phone, your code is running now!


OSMOCOM Loader (revision osmocon_v0.0.0-1108-g7bbd2ac)
======================================================================
Running on compal_e88 in environment compalram
Failed to initialize flash!

_____________________
Why initializing flash failed?

what is my fault? can you help me?

thanks a lot,
tobsen




More information about the baseband-devel mailing list