baseband-devel Digest, Vol 23, Issue 24

Andres Berroa andresbf at gmail.com
Tue Dec 20 12:43:30 UTC 2011


Yes, the SIM works on other phones, even on the same phone with the
original firmware, so I suspect it's a driver problem.

On Tue, Dec 20, 2011 at 7:00 AM,
<baseband-devel-request at lists.osmocom.org>wrote:

> Send baseband-devel mailing list submissions to
>        baseband-devel at lists.osmocom.org
>
> To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
>        https://lists.osmocom.org/mailman/listinfo/baseband-devel
> or, via email, send a message with subject or body 'help' to
>        baseband-devel-request at lists.osmocom.org
>
> You can reach the person managing the list at
>        baseband-devel-owner at lists.osmocom.org
>
> When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> than "Re: Contents of baseband-devel digest..."
>
> Today's Topics:
>
>   1. Re: Fwd: SIM_JOB_RUN_GSM_ALGO fails (Sebastien Lorquet)
>
>
> ---------- Forwarded message ----------
> From: Sebastien Lorquet <sebastien at lorquet.fr>
> To: baseband-devel at lists.osmocom.org
> Cc:
> Date: Mon, 19 Dec 2011 17:01:53 +0100
> Subject: Re: Fwd: SIM_JOB_RUN_GSM_ALGO fails
>  Hi,
>
> SW1SW2 = 0000 let me think that the command was not actually sent to the
> card, or the card was mute, or the error is very low level.
>
> is the failing sim OK in a real phone?
>
> Regards,
> Sebastien
>
> PS: A very minor point, I don't know how the debug function is supposed to
> work, but the "data=" field is not the data, but the whole command.
>
> Le 19/12/2011 16:36, Ethan Brown a écrit :
>
> Hello,
>
> The command SIM_JOB_RUN_GSM_ALGO fails on one of my sim cards.  Here is
> the log from mobile app:
>
> <0005> gsm48_mm.c:1637 AUTHENTICATION REQUEST (seq
> 0)
>
> <0005> subscriber.c:957 Generating KEY at
> SIM
>
> <000f> sim.c:209 got new job: SIM_JOB_RUN_GSM_ALGO
> (handle=00000006)
>
> <000f> sim.c:539 RUN GSM
> ALGORITHM
>
> <000f> sim.c:187 sending APDU (class 0xa0, ins 0x88, data=a0 88 00 00 10
> 92 15 a4 00 40 78 f7 7e b0 8c 31 19 99 56 01 93 )
> <000f> sim.c:877 received APDU (len=0 sw1=0x00
> sw2=0x00)
>
> <000f> sim.c:953 command
> failed
>
> <000f> sim.c:151 sending result to callback function
> (type=1)
>
> <0005> subscriber.c:991 key generation on SIM failed (cause 2)
>
>
> And this is the log from L1:
>
> SIM Request (21): a0 88 00 00 10 92 15 a4 00 40 78 f7 7e b0 8c 31 19 99 56
> 01 93
> Triggering SIM transmission Character underflow!Triggering SIM reception
> Max characters received!SIM: ACK does not match request, response[0]=60,
> sim_data[1]=88
> SIM Response (2): 00 00
>
>
> The SIM I used for that test is somewhat different than other SIMs I have
> tested and worked before.  I attached a picture of two SIMs I used.  The
> green SIM is the one that fails running SIM_JOB_RUN_GSM_ALGO.  The white
> one works perfectly.
>
>
>
> _______________________________________________
> baseband-devel mailing list
> baseband-devel at lists.osmocom.org
> https://lists.osmocom.org/mailman/listinfo/baseband-devel
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.osmocom.org/pipermail/baseband-devel/attachments/20111220/a1468d16/attachment.html>


More information about the baseband-devel mailing list