RTL_SDR dongle not being working with gnuradio

MB mbsalty at yahoo.com
Sun Oct 28 15:26:24 UTC 2018


I have a rtl_sdr.com RTL2832U R820T2 dongle. It works with HDSDR and SDRSHARP programs. 

Using win10 64 BIT 10.0.17134.345 and GNURadio 3.7.13.4/V1.5Windows reports VID_0BDA, PID_2838

When I run GNUradio, I get [R82XX] PLL not locked!
When I open the GNUradio command prompt and run rtl_test -t, I get this:

setting gnuradio environmentMicrosoft Windows [Version 10.0.17134.345]
(c) 2018 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Program Files\GNURadio-3.7\bin>rtl_test -t
Found 1 device(s):
  0:  Realtek, RTL2838UHIDIR, SN: 00000001

Using device 0: Generic RTL2832U OEM
Found Rafael Micro R820T tuner
Supported gain values (29): 0.0 0.9 1.4 2.7 3.7 7.7 8.7 12.5 14.4 15.7 16.6 19.7 20.7 22.9 25.4 28.0 29.7 32.8 33.8 36.4 37.2 38.6 40.2 42.1 43.4 43.9 44.5 48.0 49.6

Sampling at 2048000 S/s.
No E4000 tuner found, aborting.
C:\Program Files\GNURadio-3.7\bin>
At this page, https://osmocom.org/projects/rtl-sdr/wiki/Rtl-sdr shows this table :
 VID       PID           tuner           device name
 0x0bda 0x2832     all of them       Generic RTL2832U (e.g. hama nano) 0x0bda 0x2838        E4000         ezcap USB 2.0 DVB-T/DAB/FM dongle
Is it possible RTL_TEST is looking for a E4000 because of it's dongle's screwy PID, even though it sees a R820T.  If not, why is it not working?thanks.



|  | Virus-free. www.avast.com  |

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.osmocom.org/pipermail/osmocom-sdr/attachments/20181028/4692e02b/attachment-0001.html>


More information about the osmocom-sdr mailing list